e02df2e545bad6fc0a1795166d2075ba.jpg

GRANGÄRDE - GRENGEHUSET i GRANGÄRDE-KYRKBY
Bed & breakfast

Rättarvägen 2, 77013 GRANGÄRDE

Fakta om boendet
Namn: GRANGÄRDE - GRENGEHUSET i GRANGÄRDE-KYRKBY
Address: Rättarvägen 2, 77013 GRANGÄRDE
Plats: Ludvika kommun i Dalarna
Telefon: 0240-640018

Välkommen till GRANGÄRDE - GRENGEHUSET i GRANGÄRDE-KYRKBY

Vi erbjuder ett trivsamt boende med självhushåll för dig som har högre krav än ett normalt vandrarhem. Vi är mera som ett pensionat och alla våra rum är personligt och hemtrevligt inredda. Centralt på Grangärde torg.

Övre plan har 135 kvm yta med 3 separata dubbelrum med gemensamt fullständigt utrustat kök och ett allrum för max 16 pers. Två toaletter med dusch.
På bottenplan har vi en liten lägenhet för 2 pers, egen dusch/toa samt välutrustat pentry.
Vi erbjuder övernattning med självhushåll, men kan ordna med "lättare frukost/kvällsmat" i kylen vid behov.
Pris från 350 kr/person och natt beroende på rum. Festvåningen kan hyras tillsammans med övernattningsrummen på övre plan.
Perfekt vid familjesammankomster. Ring oss för mer info. Hund & katt är tillåtna i alla rum utom Kyrkrummet som är djurfritt.
Se hela prislistan under www.grengehuset.se

Karta
Tipsa en vän
Specialerbjudande!

Barn under 5 år sover gratis i föräldrarnas säng. 

Husdjur tillåts kostnadsfritt (obs! bokas i förväg)

Priser

Övernattningsrummen övre plan har priser mellan 350-425 kr per person beroende på vilket rum man väljer.

Fest-/gästvåningen på övre plan har utrustning för max 16 pers. Kan endast hyras tillsammans med boende på hela övre plan.

Övernattning i lägenheten på bottenplan kostar 525 för en person/natt eller 700 kr för 2 personer. Egen toa/dusch+pentry.
Till långtidsboende eller veckopendlare lämnar vi offert.

Boende får låna cyklar och hjälm utan kostnad.

Vi tar emot kontanter, kortbetalningar och swish vid hyra av boendet.

Logi Pris per natt Natt Pris per vecka Vecka Frukost ingår Frukost
Enkelrum 350 kr - Nej
Dubbelrum 600 kr - Nej
Läge och avstånd

Grangärde är en tätort i Ludvika kommun i Grangärde socken i södra Dalarna, ca 20 km nordväst om Ludvika efter Rv 66. Se kartan på vår hemsida utvisande närheten till andra orter. Grangärde ligger mycket vackert på ett näs mellan sjöarna Bysjön och Björken. Byn är intressant med sina vackra kulturbyggnader och evenemang. Huset är beläget mitt på torget i vackra Grangärde Kyrkby. Närmaste granne är en välsorterad ICA-butik som är öppen till 9-20 alla dagar. De har massor av ombudskap. ATG, Svenska spel, apoteksvaror, ombud för systembolaget, mm.Facebook-adress ICA Nära Grangärde .Blomster/presentbutik, busshållplats, postlåda. Huset ligger granne med Grangärde kyrka. I byn finns även en Musteributik och café, pizzeria, optiker, kropps- och hårvårdare samt hantverkare av olika slag.
Grangärde ligger efter RV 66 mot Sälen.
Vi har nära till de båda skidanläggningarna Säfsen och Romme alpin. Bygden erbjuder massor av fina fiskevatten, längdskidspår samt möjlighet till fantastiska vandringsleder och cykelvägar. Endast 3 km från boendet hittar du fina elljusspår. Den som önskar kan ta en promenad på ca 100 meter för att få ett dopp i Bysjöns blåa vatten. Poeten Dan Anderssons hembygd.

Grangärde är en typisk kyrkby. Kyrkan är den äldsta byggnaden från 1400-talet, tillbyggd på 1600- och 1700-talen. Området ingår i Ekomuseum Bergslagen.

Plats Avstånd
Centrum 0.0 km
Måltider

Vid övernattning på övre plan tillgång till fullt utrustat kök med kyl, frys, micro, spis, brödrost, kaffebryggare, diskmaskin samt väl försett med porslin och annan köksutrustning.
Köket delas med övriga boende på övre plan.
Varje rum är försett med egen vattenkokare.

I lilla lägenheten på bv finns ett eget pentry. Spis, mikro,kylskåp, brödrost, kaffebryggare.

Om du anländer sent eller vill åka tidigt kan vi vid behov ombesörja att det finna "något ätbart" i kylskåpen.
Vi bjuder på kaffe och te som finns på varje rum.

Faciliteter

WiFi
Dusch/toa
Gemensamt kök
TV
Trädgård
Grillmöjligheter
Utomhusmöbler
Cykeluthyrning
Husdjur tillåts
Närhet till bad
Närhet till fiske
Skidåkning
Övrig information

Välkommen till ett bekvämt övernattningsboende i i personligt inredda rum mitt i den vackra Grangärdebygden. Vårt motto är "Bo borta men känn dig som hemma".

Grengehuset är nyrenoverat och fräscht med ny sängutrustning. Rummen är inreda i 50- och 60-talsstil .Våra boende har tillgång till trädgården med sittgrupper. Huset ligger ett stenkast från kyrkan och övrig service på torget.

Huset är bemannat vardagar då vi bla har turist och bygdeservice.
Övrig tid finns kontaktpersoner som kan hjälpa till.

Perfekt boende vid t.ex bröllop, fester eller födelsedagar då flera kan bo och själva fixa frukost eller andra måltider på samma ställe.

Vi hjälper gärna till att ordna veckoslutskurser eller andra aktiviteter eller guidning i bygden där vi samverkar med andra aktörer.

Karta