89d46dd32ea2ea3bf595f01c069294ca.JPG

STF Bryggholmens gård
Hotell

Bryggholmsvägen 7, 74598 Enköping

Fakta om boendet
Namn: STF Bryggholmens gård
Address: Bryggholmsvägen 7, 74598 Enköping
Plats: Enköping kommun i Uppsala
Telefon: 0171-814 80

Välkommen till STF Bryggholmens gård

På Bryggholmens gård är du mitt i lugnet men har ändå nära till alla bekvämligheter.Du bor bekvämt i vår vackra herrgård. Dagarna kan du spendera på ön med att vandra, promenera, bada, slappa eller paddla. Du kan också göra dagsutflykter till spännande ställen i närheten. Vi tipsar dig gärna!

Karta
Tipsa en vän
Priser

Bokar du rum i Herrgården ingår lakan (man bäddar själv vid ankomst) handduk. Frukostkorg kan du köpa till.

Logi Pris per natt Natt Pris per vecka Vecka Frukost ingår Frukost
Enkelrum 575 kr - Nej
Dubbelrum 850 kr - Nej
Övriga priser Pris
Stuga vid vattnet 1150 kr
Läge och avstånd

Bryggholmen har ett typiskt Mälarölandskap som är varierat med öppna odlingsmarker och artrika skogar. Den karaktäriseras av ett småbrutet, mosaikartat odlingslandskap med små, flikiga åkrar och ädellövrika bryn och luckiga, löv- och ädellövrika skogsmarker. Flera områden har tidigare betats, men är numera ohävdade och under igenväxning. I åkerbrynen finns de hävdgynnade värdena kvar, t.ex. grova spärrgreniga träd och arter som gynnas av hävd och solexponering. Det finns flera nyckelbiotoper och naturvärdesobjekt på ön.

Plats Avstånd
Centrum 1.9 km
Måltider

Vandrarhemmet har självhushåll.

Faciliteter

Handdukar/lakan
WiFi
Parkeringsplats finns
Kanotpaddling
Tillgänglighetsanpassning
Närhet till bad
Bastu
Övrig information

Boendet är ett vandrarhem i en vacker Herrgård från 1800talet som vi omsorgsfullt renoverat och moderniserat. Vi har även en liten stuga vid vattnet. Boendet ligger på en ö utan fastlandsförbindelse. Vi hämtar er med vår lilla personfärja! Vi har även gästhamn, uthyrning av kanoter och bastuflotte,

Gården har en spännande historia där mycket finns dokumenterat och kan ses i den utställning som Bryggholmsstiftelsen har i Äppelboden. Bland annat låg ett av Sveriges tre första och största glasbruk på gården. Fornlämningar finns under själva gårdsplanen!

Här kan du vandra i naturreservat, fika, bada, paddla eller bara slappa.

Karta