d36f429c9d00e6e9affe0e7da1539e83.JPG

Strandhems B&B
Bed & breakfast

Odensjö,, 34172 Odensjö

Fakta om boendet
Namn: Strandhems B&B
Address: Odensjö,, 34172 Odensjö
Plats: Ljungby kommun i Kronoberg
Telefon: 0046702666783

Välkommen till Strandhems B&B

I den vackra lilla kyrkbyn Odensjö, vid sjön Bolmens sydvästra kant, ligger Strandhem. Strandhem driver numera som Bed & Breakfast av Ellen Svensgård med familj.  

Vi kan-du låna roddbåt Nämnden för utflykter och fiske på sjön Bolmen, låna Cyklar Nämnden för kärnan i området runt Odensjö och sjön Bolmen och Lära gräva till väva Trasmattor G Var familjedrivna Vävstuga som också i huset. Här finns också försäljning av trasmattor eller annat lokalt hantverk och souvenirer, honung, fiskekort mm och turistinformation. Många av våra gäster passar också på att få en skön  shiatsubehandling  under sin vistelse i Odensjö.

Omgivningen med sjöar, skog och lantbruk är fantastisk för vandring, cykling, bär- och svampplockning, fiske, båtturer, bad och sightseeing. Populära utflyktsmål är Västkusten och Halmstad, Glasriket i öster, Ullared och Ge-Kå: s, Sagomuseet mm i Ljungby, Västernstaden High Chaparall, Älgparker / Safaris, loppmarknader och tur runt sjön Bolmen (med bl.a. båtfärja, den bebodda ön Bolmsö och fiskrestaurangen Tiraholms Fisk) mmmm

 Barnfamiljer är använd välkomna hos oss! Här finns spelare av leksaker, sällskapsspel och böcker, tillgängliga till TV och internetuppkoppling via fiber och trådlöst nätverk och en stor trädgård att vara i.

Husdjur är också välkomna! Hjärtligt välkomna att bo hos oss i en charmig, miljövänlig, gammeldags och hemlik miljö!

Ellen med familj

Karta
Tipsa en vän
Specialerbjudande!

Shiatsu är en japansk akupressurmassage med djupa rötter i den traditionella kinesiska medicinen. Detta innebär, att man arbetar med balansering av våra livsenergi ("Qi") i vårt meridiansystem. 
Behandlingen ges med kläder på, på och madrass på golvet. Efter diagnostisering och intervju får terapeuten klientens livsenergi att flöda igen genom att massera, rotera leder, trycka och stretcha kroppen så att blockeringar i meridiansystemet släpper. 
Shiatsu kan hjälpa vid problem med aptit (tex sug och beroende), matsmältning (tex gaser, förstoppning, diarr, halsbränna), utrensning (tex eksem, svettningar, blåsa / tarm, slem, mens), sömn, humör (tex nedstämdhet, rastlöshet , irritation, nervositet) och energi ((tex utbrändhet, trötthet).

För mer information se  www.naturellen.se eller kontakta oss via mail: postmaster@naturellen.se

Priser

B & B första dagen: 450 kr per bädd / 800 kr för dubbelrum och fr.om andra dagen 300 kr per bädd. 


Vandrarhem / självhushåll per bädd: 250 kr första dagen, 200 kr andra dagen, 150 kr från tredje dag,  1000 kr hel vecka

Logi Pris per natt Natt Pris per vecka Vecka Frukost ingår Frukost
Enkelrum 450 kr - Ja
Dubbelrum 800 kr - Ja
Stuga för 4 pers 400 kr 1500 kr Nej
Stuga för 6 pers 500 kr 1800 kr Nej
Stuga för 8 pers 700 kr 2500 kr Nej
Övriga priser Pris
Per dygn från dag 2 inkl frukost 250 kr
Läge och avstånd

Odensjö är en vacker, lugnt belägen liten kyrkby vid sjön Bolmens strand. Här händer mycket under sommartid, tex våffelservering och en massa aktiviteter och utställningar på söndagar. Jag har också ett café öppnat för ett år.

Odensjö ligger mittemellan Ljungby och Halmstad och nås lätt från E6an och E4an via väg 25.

Populära utflyktsmål är Västkusten och Halmstad, Glasriket i öster, Ullared och Ge-Kå: s, Sagomuseet mm i Ljungby, Västernstaden High Chaparall, Älgparker / Safaris, loppmarknader och tur runt sjön Bolmen (med bl.a. båtfärja, den bebodda ön Bolmsö och fiskrestaurangen Tiraholms Fisk) mmmm

Plats Avstånd
Centrum 0 km
Måltider

Frukost ingår i övernattningspriset. Vi är speciellt kända för våra goda frukostbullar, hemlagade sylter, den hemlika atmosfären och den mysiga, vildvuxna trädgården. Även andra חלבider än frukost kan beställas!

Vi ser väldigt gärna att gästerna lagar sin egen mat i vårt gemensamma kök och använd egna lakan och handdukar - tills ett läser pris naturligtvis!

Faciliteter

Diskmaskin
Tvättmaskin
Gratis cyklar
Trädgård
Grillmöjligheter
Handdukar/lakan
Sällskapsrum
Närhet till bad
Barnsäng
Djur
Dusch/toa
Fotvandring
Gemensamt badrum
Gemensamt kök
Handdukar/lakan mot avg
Husdjur tillåts
Kokplattor/spishäll
Kylskåp
Massage
Mikrovågsugn
Närhet till fiske
Närhet till natur
Närhet till strand
Parkeringsplats finns
Rökfria rum
Sänglinne
Sjöutsikt
Spa & rekreation
Strandnära
Strykjärn/strykbräda
TV
Uteplats
Utomhusmöbler
Vattenkokare
Veckostädning
WiFi
Övrig information

Odensjö Trasväv är ett litet lokalt hantverkskollektiv i Odensjö kyrkby, vid sjön Bolmens västra strand. Hantverkare och konstnärer med någon form av anknytning till bygden är välkomna att lämna i sina alster till försäljning hos Roswitha Svensgård i Strandhems B & B - här finns Bed & Breakfast, turistinformation, fiskekortsförsäljare och hantverksförsäljning mm

Vi hyr även ut stugor
• Dalastugan (4 bäddar) -1500: - per vecka
• Smålandsstugan (6 bäddar) -1800: - per vecka

• Martinstugan (10 bäddar) är sk naturstugor, dvs de är elfria. Det innebär att man tar vatten i brunnen, eldar i braskamin och köksspis, sitter och myser i stearinljusens sken och går på utedass - en mycket jordnära och stressfri tillvaro som uppskattas av väldigt många i dagens hypermoderna samhälle!
För den som vill ha lite mer bekvämligheter finns Torarp, 4 + 2 bäddar, som har sjöutsikt över sjön Bolmen och har allt som du önskar i ett vanligt hus med el! Stugorna har tillgång till roddbåt och cyklar i den månen vi har tillräckligt antal och storlekar lediga.

Karta & vägbeskrivning

Ta väg 25 från Halmstad - sväng mot Lidhult - serie sedan vägvisare mot Odensjö. Obs! Det finns tre vägar mot Lidhult från väg 25 - enklast är till den tredje avfarten mot Lidhult och sedan svänga mot Odensjö efter 6 km.

Strandhem ligger med gaveln mot kyrkan i Odensjö - sväng höger direkt efter kyrkan!