d36f429c9d00e6e9affe0e7da1539e83.JPG

Strandhems B&B
Bed & breakfast

Odensjö,, 34172 Odensjö

Fakta om boendet
Namn: Strandhems B&B
Address: Odensjö,, 34172 Odensjö
Plats: Ljungby kommun i Kronoberg
Telefon: 0046702666783

Välkommen till Strandhems B&B


I den vackra lilla kyrkbyn Odensjö, vid sjön Bolmens sydvästra kant, ligger Strandhem. Strandhem drivs numera som Bed & Breakfast av Ellen Svensgård med familj.  

Hos oss kan du låna roddbåt för utflykter och fiske på sjön Bolmen, låna cyklar för turer i området runt Odensjö och sjön Bolmen och lära dig att väva trasmattor i vår familjedrivna vävstuga som finns i huset. Här finns också försäljning av trasmattor och annat lokalt hantverk och souvenirer, honung, fiskekort m.m. och turistinformation. Många av våra gäster passar också på att få en skön shiatsubehandling under sin vistelse i Odensjö.

Omgivningen med sjöar, skog och lantbruk är fantastisk för vandring, cykling, bär- och svampplockning, fiske, båtturer, bad och sightseeing. Populära utflyktsmål är Västkusten och Halmstad, Glasriket i öster, Ullared och Ge-Kå:s, Sagomuseet m.m. i Ljungby, Västernstaden High Chaparall, Älgparker/Safaris, loppmarknader, en tur runt sjön Bolmen (med bl.a. båtfärja, den bebodda ön  Bolmsö och fiskrestaurangen Tiraholms Fisk) m.m. m.m.

 Barnfamiljer är särskilt välkomna hos oss! Här finns mängder av leksaker, sällskapsspel och böcker, tillgång till TV och internetuppkoppling via fiber och trådlöst nätverk och en stor trädgård att vara i.

Husdjur är också välkomna!  Hjärtligt välkomna att bo hos oss i en charmig, miljövänlig, gammeldags och hemlik miljö!

Ellen med familj

Karta
Tipsa en vän
Specialerbjudande!

Shiatsu är en japansk akupressurmassage med djupa rötter i den traditionella kinesiska medicinen. Detta innebär, att man arbetar med balansering av vår livsenergi ("Qi") i vårt meridiansystem. 
Behandlingen ges med kläder på, på en madrass på golvet. Efter diagnostisering och intervju får terapeuten klientens livsenergi att flöda igen genom att massera, rotera leder, trycka och stretcha kroppen så att blockeringar i meridiansystemet släpper. 
Shiatsu kan hjälpa vid problem med aptit (tex sug och beroende), matsmältning (tex gaser, förstoppning, diarre, halsbränna), utrensning (tex eksem, svettningar, blåsa/tarm, slem, mens), sömn, humör (tex nedstämdhet, rastlöshet, irritation, nervositet) och energi ((tex utbrändhet, trötthet).

För mer information se  www.naturellen.se eller kontakta oss via mail: postmaster@naturellen.se

Priser

Övernattning 350 kr/dygn/person - första dygnet - 250 kr fr.o.m. andra dygnet!
inklusive lakan, handdukar och frukost
Rabatt för barn och vid långtidsvistelse, t.ex. om man behöver ett övernattningsrum en längre period.

OBS! Vid uthyrning per dag rabatterade priser från dag 2 !

Stuga för 6 pers under lågsäsong - 600 kr per dygn

OBS ! Vandrarhemspris - 200 kr per säng om man har egna lakan och handdukar samt lagar sin mat själv

Logi Pris per natt Natt Pris per vecka Vecka Frukost ingår Frukost
Enkelrum 400 kr - Ja
Dubbelrum 800 kr - Ja
Stuga för 4 pers 400 kr 1500 kr Nej
Stuga för 6 pers 500 kr 1800 kr Nej
Stuga för 8 pers 700 kr 2500 kr Nej
Övriga priser Pris
Per dygn från dag 2 inkl frukost 250 kr
Läge och avstånd

Odensjö är en vacker, lugnt belägen liten kyrkby vid sjön Bolmens strand. Här händer mycket under sommartid, tex våffelservering och en massa aktiviteter och utställningar på söndagar. I byn har också ett cafe öppnat för i år.

Odensjö ligger mittemellan Ljungby och Halmstad och nås lätt från E6an och E4an via väg 25.

Populära utflyktsmål är Västkusten och Halmstad, Glasriket i öster, Ullared och Ge-Kå:s, Sagomuseet m.m. i Ljungby, Västernstaden High Chaparall, Älgparker/Safaris, loppmarknader, en tur runt sjön Bolmen (med bl.a. båtfärja, den bebodda ön Bolmsö och fiskrestaurangen Tiraholms Fisk) m.m. m.m.

Plats Avstånd
Centrum 0 km
Måltider

Frukost ingår i övernattningspriset. Vi är speciellt kända för våra goda frukostbullar, hemlagade sylter, den hemlika atmosfären och den mysiga, vildvuxna trädgården. Även andra måltider än frukost kan beställas!

Vi ser väldigt gärna att gästerna lagar sin egen mat i vårt gemensamma kök och använder egna lakan och handdukar - till ett lägre pris naturligtvis!

Faciliteter

Diskmaskin
Tvättmaskin
Gratis cyklar
Trädgård
Grillmöjligheter
Handdukar/lakan
Sällskapsrum
Närhet till bad
Barnsäng
Djur
Dusch/toa
Fotvandring
Gemensamt badrum
Gemensamt kök
Handdukar/lakan mot avg
Husdjur tillåts
Kokplattor/spishäll
Kylskåp
Massage
Mikrovågsugn
Närhet till fiske
Närhet till natur
Närhet till strand
Parkeringsplats finns
Rökfria rum
Sänglinne
Sjöutsikt
Spa & rekreation
Strandnära
Strykjärn/strykbräda
TV
Uteplats
Utomhusmöbler
Vattenkokare
Veckostädning
WiFi
Övrig information

Odensjö Trasväv är ett litet lokalt hantverkskollektiv i Odensjö kyrkby, vid sjön Bolmens västra strand. Hantverkare och konstnärer med någon form av anknytning till bygden är välkomna att lämna in sina alster till försäljning hos Roswitha Svensgård i Strandhems B&B - här finns Bed & Breakfast, turistinformation, fiskekortsförsäljning och hantverksförsäljning m.m.

Vi hyr även ut stugor
• Dalastugan (4 bäddar) -1500:- per vecka
• Smålandsstugan (6 bäddar) -1800:- per vecka

• Martinstugan (10 bäddar)  är sk naturstugor, dvs de är elfria. Det innebär att man tar vatten ur brunnen, eldar i braskamin och köksspis, sitter och myser i stearinljusens sken och går på utedass - en mycket jordnära och stressfri tillvaro som uppskattas av väldigt många i dagens hypermoderna samhälle!
För den som vill ha lite mer bekvämligheter finns Torarp, 4+2 bäddar, som har sjöutsikt över sjön Bolmen och har allt som du önskar i ett vanligt hus med el!  Stugorna har tillgång till roddbåt och cyklar i den mån vi har tillräckligt antal och storlekar lediga.

Karta & vägbeskrivning

Ta väg 25 från Halmstad - sväng mot Lidhult - följ sedan vägvisare mot Odensjö. Obs! Det finns tre vägar mot Lidhult från väg 25 - enklast är att ta den tredje avfarten mot Lidhult och sedan svänga mot Odensjö efter 6 km.

Strandhem ligger med gaveln mot kyrkan i Odensjö - sväng höger direkt efter kyrkan!