Ola Tulldahl Pensionat Skäret (76)_edited.jpg

Pensionat Styrsö Skäret
Pensionat

Skäretvägen 53, 43082 Styrsö

Fakta om boendet
Namn: Pensionat Styrsö Skäret
Address: Skäretvägen 53, 43082 Styrsö
Plats: Göteborg city kommun i Göteborg
Telefon: 031 97 32 30

Välkommen till Pensionat Styrsö Skäret

Pensionat Styrsö Skäret är det lilla stället med den stora omtanken. Endast femton minuters båtfärd från Saltholmen i Göteborg kommer du att finna en bilfri skärgårdsidyll med havet som närmaste granne. Här finns plats för själslig vila i ombonad pensionatsmiljö och möjlighet till inspirerande och avkopplande promenader på klippor och havsnära vägar. Pensionatet ligger på Styrsö i Göteborgs södra skärgård med en havsutsikt som alltid bjuder på sin unika skönhet, varierande från dag till dag, årstid till årstid.

Till oss på pensionatet är du alltid hjärtligt välkommen!

Karta
Tipsa en vän
Priser

Rumspriser inkl. frukostbuffé.
Vi håller hotellstandard med dusch och toalett på rummet.
Handduk och lakan ingår.

Logi Pris per natt Natt Pris per vecka Vecka Frukost ingår Frukost
Enkelrum 1495 kr - Ja
Dubbelrum 1995 kr - Ja
Övriga priser Pris
Cykel 100 kr
Läge och avstånd

När man parkerat bilen på Saltholmen är det bara en halvtimmes båtfärd ut till det verkliga lugnet. Pensionatet ligger vid rofyllda Styrsö Skäret där klippor och strandängar avlöser varandra. Från pensionatet är det lätt att ta sig både till Donsö, dit det finns broförbindelse, och runt Styrsö med pensionatets cyklar. Avstånden är små, vägarna smala och bebyggelsen idyllisk. Vid Styrsö Bratten vittnar stora grosshandlarvillor från sekelskiftet om den tid då Styrsö var kurort för välbeställda Göteborgare. På andra sidan ön, Styrsö Tången, möter du ett välbehållet fiskarsamhälle där stugorna klättrar tätt på varandra runt den lilla hamnen. Både på Donsö och Styrsö kan du göra dina egna utflykter med cykel eller till fots. För den som gillar salta bad eller vacker utsikt är det lätt att hitta en egen klippa med fri horisont mot väster.

Plats Avstånd
Centrum 0.35 km
Måltider

Till pensionatet är du välkommen på lunch eller middag och stannar du över natten får du även möjlighet att avnjuta vår härliga frukostbuffé. Vår stora matsal är rymlig och vi kan ta emot ett hundratal gäster. För det mindre sällskapet som söker lugn och ro finns den lilla matsalen eller punschverandan att tillgå.

Köket bjuder ständigt på kulinariska överraskningar där dagens fångst är ett givet inslag, och alldeles runt husknuten gror det i vår egen köksträdgård som inspirerar och bjuder på säsongens smakupplevelser. Vi väljer våra råvaror med stor omsorg, vi väljer gärna ekologiskt odlade grönsaker och råvaror från lokala leverantörer. På pensionatet älskar vi god mat och förstår konsten att njuta av förstklassiga viner.

Faciliteter

Havsutsikt
Restaurang
Handdukar/lakan
Dusch/toa
TV
Eldstad
Sällskapsrum
Trädgård
Övrig information

Du finner många olika erbjudanden på vår hemsida

Karta